Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Petak, 24 Lipanj 2022 11:52

OBAVIJEST o primanju studenata za poslove digitalizacije kulturne baštine u Gradskom muzeju Požega

Gradski muzej Požega

Matice hrvatske 1

34000 Požega

OIB: 46708631522

 

Požega, 24.06.2022.

Ur. broj: 263/2022

                                                 

Temeljem Sporazuma o reguliranju međusobnih odnosa između Muzeja za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, 10000 Zagreb, OIB: 02728849314 (dalje u tekstu: MUO) i Gradskog muzeja Požega, Matice hrvatske 1, 34 000 Požega OIB: 46708631522 (dalje u tekstu: Baštinska institucija), dajemo

 

OBAVIJEST

o primanju studenata za poslove digitalizacije kulturne baštine u Gradskom muzeju Požega

Ministarstvo kulture i medija Korisnik je projekta eKultura „Digitalizacija kulturne baštine“ (referentna oznaka: KK.02.2.1.01) kojeg provodi u partnerstvu s Hrvatskim državnim arhivom, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Muzejom za umjetnost i obrt i Hrvatskom radiotelevizijom, a s kojima je potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta. U okviru Projekta eKultura planirane su aktivnosti digitalizacije kulturne baštine i potpore provođenju aktivnosti digitalizacije u institucijama Korisnika, Partnera i drugih institucija iz zajednice arhiva, knjižnica i muzeja. Aktivnosti digitalizacije omogućit će stvaranje novog digitalnog sadržaja kulturne baštine koji će biti dostupan korisnicima putem pristupnog portala u sklopu središnjeg sustava. Sukladno potpisanom Sporazumu o partnerstvu u provedbi projekta, jedna od obaveza Ministarstva kao Korisnika Projekta eKultura je osiguranje potrebnih financijskih sredstava za financiranje troškova kako su navedeni u proračunu Projekta eKultura. S druge strane, jedna od obaveza MUO je provođenje aktivnosti Projekta eKultura u skladu sa sklopljenim Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, važećim propisima i prema odobrenom opisu i proračunu Projekta eKultura u skladu s načelima učinkovitosti i ekonomičnosti. Slijedom navedenog, predmetni Sporazum sklapa se između MUO koji je nositelj aktivnosti digitalizacije kulturne baštine i Baštinske institucija čija će se građa/gradivo digitalizirati.

Za potrebe provedbe poslova digitalizacije kulturne baštine, Muzej prima 3 (tri) studenta/ice koji Ugovor sklapaju sa MUO. Predviđen broj dana za angažman studenata u Baštinskoj instituciji iznosi 126. Mjesto provođenja aktivnosti digitalizacije kulturne baštine je: Gradski muzej Požega, Matice hrvatske 5, 34 000 Požega. Rok provođenja aktivnosti digitalizacije kulturne baštine je dva mjeseca, a najkasnije do 29. rujna 2022. godine.

Prednost za potpisivanje ugovora imaju studenti:

  • arheologije, povijesti i srodnih studija te studenti koji imaju iskustva u radu s kulturnom baštinom,
  • koji imaju viši nivo poznavanja informatičkih vještina - rad s računalom, rad sa skenerom, rad u

      programima za obradu fotografija i dokumenata,

  • koji poznaju bar jedan strani jezik.

Svoju zamolbu sa životopisom, možete poslati najkasnije do 29. lipnja 2022. godine, na digitalnu adresu Muzeja: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Ravnateljica:

   Mirela Pavličić Hein, dipl. arh. v.r.