Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Utorak, 20 Kolovoz 2019 07:39

Izložba - Pjevat će Slavonija

Gradski muzej Požega poziva Vas na otvorenje izložbe Pjevat će Slavonija, požeški festival (1969. – 2019.), u petak, 23. kolovoza 2019. godine u 19 sati. Izložba je nastala u suradnji s Udrugom Aurea Fest, Turističkom zajednicom grada Požege i Gradom Požega povodom obilježavanja 50. obljetnice od izvođenja prvog glazbenog festivala u Požegi.

Autorica izložbe je Ivana Domanović, kustosica Povijesnog odjela Gradskog muzeja Požega, a izložba se bavi povijesnim pregledom i zanimljivostima vezanim za festival i Požegu kao festivalski grad još od 1969. godine kada je po prvi put organiziran „Muzički festival Slavonije“. Festival je pod tim nazivom održavan svake godine u lipnju do 1981. godine, a obnovljen je 1990. godine pod novim imenom, „Zlatne žice Slavonije“, sada Aurea Fest.

Izložba ostaje otvorena do 5. listopada 2019. godine. U vremenu trajanja Aurea Festa, od četvrtka 29. kolovoza do nedjelje, 1. rujna, muzej će biti otvoren i u večernjim satima, od 19 do 22 sata kada će ulaz biti besplatan za sve posjetitelje.

Prvi MFSP 1969. g

Prvi Muzički festival Slavonije, Požega 1969. godine