Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Srijeda, 04 Siječanj 2017 13:27

Radionica izrade zaštićenog vinogradarskog ćevapa i izabranih jela Muzeja u loncu

Muzej u loncu Gradskog muzeja Požega svojim istraživanjima i spoznajama o zaboravljenim tradicijskim jelima pomaže u definiranju gastro identiteta Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, te razbijanju predrasuda javnosti koje vladaju o nezanimljivoj, jednoličnoj i nezdravoj kontinentalnoj prehrani.

No, ono što je najvažnije, Muzej u loncu pokušava unijeti optimizam i inovativnost u redove slavonskih ugostitelja, te brojnih proizvođača domaćih namirnica od kojih se ova jela pripremaju.

Podržan Ministarstvom kulture RH, Gradski muzej Požega organizira trodnevnu (9.-11.1.2017.) radionicu pripremanja zaštićenog vinogradarskog ćevapa i odabranih jela Muzeja u loncu za domaće ugostitelje pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića.

Ono, što je još važnije, posljednji dan (11.1.2017.) uz kušaonicu jela od kojih su mnoga po prvi puta predložena kao jela ala card, jela po narudžbi, fast food, gastro suveniri, bit će održan okrugli stol pod nazivom „Zna li Slavonija nahraniti gosta?“ s nizom pitanja, kao i ponuđenih kvalitetnih odgovora i rješenja za konkretno zaživljavanje ovog projekta u lokalnim zajednicama u cilju kapitaliziranja baštine.

Pozivnica - okrugli stol