Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Utorak, 14 Siječanj 2014 09:28

Program Noći muzeja 2014 - Gradski muzej Požega

Medijski pokrovitelji:
Poljoprivredna televizija, 034portal.hr,
Radio Vallis Aurea, slavonski.hr

VIDEO NAJAVA PROGRAMA - Noći muzeja 2014 

1. 18 – 19 sati

I još malo Kraljevića .....
Kroz muzejsko edukativni projekt pod nazivom „Kraljević iz oka gimnazijalca“ KRUG-ovci Opće i Katoličke gimnazije Požega predstaviti će se svojim doživljajem djela Miroslava Kraljevića s njegove retrospektivne izložbe u Gradskom muzeju Požega krajem prošle godine.

2. 19 – 23 sata
Vatrogasni ples
Ovim povijesno scenskim prikazom s oživljenim likovima iz tog doba, muzej želi obilježiti 140 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Požegi rekonstruiranjem tradicionalnog vatrogasnog plesa koji se u prvoj polovici 20 stoljeća održavao svake godine oko Marinja, dakle baš u ovo doba godine.
Uz repriznu izložbu razglednica iz 2009. godine autorice Lidije Ivančević Španiček, sudjelovanje pripadnika DVD-a, češke glazbene skupne Bohemia, tradicijska jela Muzeja u loncu brendirana kao požeški fast food, te pića iz toga vremena, želimo oživjeti ples u svim njegovim djelovima od programskog dijela, društvenih igara, poput šaljivog paketa i tombole, pa sve do samog plesa i torte na kraju .

3. 23 – 24 sata
Body painting session povijesnih kostima
Body painting, je oblik body arta koja je oslikana na ljudskoj koži, a traje nekoliko sati ili najviše dana.
Na Noći muzeja imat ćete prilike vidjeti oslikavanje povijesnih kostima Požeštine umjetnika Nikole Radmirovića stare Požege na živim skulpturama

Casting call - youtube

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Facebook stranici Gradskog muzeja Požega ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

4. 24 sata
Čuvaj glavu!
Startanje cjelogodišnje edukativne nagradne računalne Memo igre 'Čuvaj glavu!' , Arheološkog odjela Gradskog muzeja Požega i Zvečeva koja će tijekom cijele godine promovirati nalaze s čuvenog arheološkog nalazišta Rudine. Posjetitelji će tijekom Noći muzeja premijerno moći igrati igricu koja će se od ponoći nalaziti na službenim stranicama Gradskog muzeja Požega. Svi će moći sudjelovati u nagradnoj igri tijekom cijele godine, do slijedeće Noći muzeja.

Beta verzija igrice se već sada može odigrati na internet stranici www.cuvaj-glavu.com dok će se nagradna verzija pokrenuti u ponoć, 31. siječnja 2014. godine.

 


 

Link službene stranice Noć muzeja 2014.