Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 14:04

Posjet ateljeu akademske kiparice Tatjane Kostanjević

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana  muzeja  (18.svibnja) skupina učenika  viših razreda OŠ „Antuna Kanižlića“, „Julija Kempfa“ i Dobriše Cesarića“ s profesorima likovne kulture  Robertom Kresinom, Ninoslavom Pirovićem i Lidijom Romić,  23. svibnja  posjetila je Gradski muzej u Požegi.

Na izložbi „Baš se nekad dobro jelo“ i u stalnom postavu muzeja dočekala ih je ravnateljica muzeja Mirjana Šperanda i kustosica Lidija Ivančević Španiček.

Nakon razgledavanja umjetničkih djela slijedio  je za učenike „izlet u nepoznato“, na  zanimljivo mjesto gdje ona nastaju. S Glavnog trga Svetog Trojstva, Vučjakom, te Sokolovom ulicom stiglo se u kiparski atelje akademske kiparice Tatjane Kostanjević. Budući da je učenicima  ovo bio prvi susret s prostorom ove vrste, Tatjana Kostanjević je objasnila što je to atelje,  kako u njemu djela nastaju, te što se nalazi u njenom ateljeu. Uz to je objasnila da se uz taj radni kiparski prostor nalazi i Likovna radionica u kojoj će oni  dobiti jedan od zadataka koji rade ovogodišnji polaznici radionice. Zadovoljni posjetom požeškom kiparskom ateljeu  zahvalili su gospođi Tatjani Kostanjević, autorici najnovijih požeških javnih skulptura, na srdačnom dočeku te što im je otvorila vrata svog ateljea, ali i vrata Likovne radionice kroz koja će se vjerojatno neki od učenika vratiti na putu za studij ili ugodno ispunjavanje slobodnog vremena.

Suradnja škola, privatne likovne radionice, muzeja i drugih sličnih institucija svima, a posebno likovno nadarenoj djeci može stvoriti bolje uvjete za rad i život, ali i korisno provedeno slobodno vrijeme.