Gradski muzej Požega

ARHEOLOŠKI ODJEL – odjel s kojim započinje povijest muzeja
PRIRODOSLOVNI ODJEL – odjel s kostima mamuta, bizona, golemog jelena, pećinskog medvjeda, hijene i sl.
ETNOLOŠKI ODJEL – forenzika materijalne i nematerijalne baštine Požege i Požeštine
POVIJESNI ODJEL – odjel s najraznovrsnijom muzejskom građom
ODJEL POVIJESTI UMJETNOSTI – odjel s nacionalnom, europski i svjetski vrijednom kulturnom baštinom
PEDAGOŠKI ODJEL – odjel koji sve ljude približava muzejskom svijetu
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 08:42

Paralelni procesi

U  Velikoj dvorana Gradskog muzeja Požega u petak, 24.06.2011. svečano je otvorena  izložbe „Paralelni procesi“ mladih,  hrvatskih, akademskih, likovnih umjetnika Vojvodine.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata je profesionalna ustanova u području kulture, čiji su osnivači tijela državne uprave i manjinske samouprave – Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine i Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji  koja ima za cilj rad na očuvanju, unaprjeđenju i razvoju kulture vojvođanskih Hrvata.

U Gradskoj vijećnici predstavljena su izdanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice o kojima je govorio ravnatelj Zavoda gospodin Tomislav Žigmanov i prof.dr. sc. Helena Tomić Sabljić, dekanica Umjetničke akademije iz Osijeka.

U Gradskom muzeju na izložbi „ Paralelni procesi“ predstavila su se četiri autora : Vera Đenge, Srđan Milodanović, Goran Kujundžić i Lea Vidaković koji kroz pojedinačne istraživačke projekte izgrađuju osobne, jedinstvene opuse kao aktivne sastavnice aktualne umjetničke scene.

Izložba će se moći pogledati od 24. lipnja do 2. srpnja 2011.g.